Wanneer moet uw distributieriem of ketting vervangen worden?

Elke auto heeft een distributieriem of ketting. Het is belangrijk dat deze op tijd vervangen worden om dure reparaties te voorkomen. De functie van een distributieriem of ketting is onder andere voor het aandrijven van de motor en de waterpomp. Vaak gaan de waterpompen lekken. Indien deze niet goed functioneren, nemen de prestaties van de auto af of kan de motor defect raken.

Er is geen vaste interval voor het vervangen van een distributieriem of ketting. Het is namelijk afhankelijk van het merk en type van de auto. Bij een distributieriem zal de garage dit tijdig signaleren indien uw auto regelmatig onderhoud heeft. Indien uw auto een ketting heeft, hoort u deze vaak rammelen. Als u een vreemd geluid hoort aan uw auto, is het verstandig om langs uw garage te rijden om het te laten controleren.

Twijfelt u of uw distributieriem of ketting goed functioneert? Laad het controleren en indien nodig vervangen voor uw zekerheid in mobiliteit.

distributieriem 1
De waterpomp vertoont lekkage
distributieriem 2
Dit is de vervangen waterpomp
distributieriem 3
Dit is een vervangen distributieriem
distributieriem 4
Dit is de oude distributieriem en vertoont ernstige droogte scheuren
Dit artikel delen:
Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.