APK en onderhoud

Wat is APK en wanneer is uw auto APK-plichtig?

APK staat voor een Algemene Periodieke Keuring. Heeft u een auto die rijdt op benzine, hybride of elektrisch dan moet u deze 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s en auto’s op gas geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK. Met een APK bij Autobedrijf B&K bent u jaarlijks weer verzekerd van een veilige en kwalitatieve auto.

Laat uw auto op tijd keuren! 

De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar. De RDW en de politie kunnen hiervoor flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert. 

Is uw auto bij Autobedrijf B&K in onderhoud? Dan proberen wij u tijdig ook vanuit Autobedrijf B&K een melding over de vervaldatum van uw APK te geven.

Twijfels over uw vervaldatum APK? 

Voer hier uw kenteken in en controleer het zelf.

Wat wordt gecontroleerd bij een APK? 

Tijdens de APK controleert een vakbekwame keurmeester uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen. Deze zijn direct van invloed op de veiligheid van uw auto en hiermee op de verkeersveiligheid. Denk hierbij aan: banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, veiligheidsgordels: niets ontsnapt aan zijn deskundige blik. Met speciale diagnoseapparatuur voert hij ook een uitlaatgastest uit om te meten of uw auto aan de wettelijke emissie-eisen voldoet. Verder controleert hij uw auto op eventuele vloeistoflekkage en checkt hij of de registratie van het voertuig in orde is.

Bij Autobedrijf B&K hebben wij twee vakbekwame keurmeesters met 20 jaar ervaring.

Auto afgekeurd, wat nu? 

Wanneer de keurmeester een of meer afkeurpunten aan uw auto vaststelt, moet hij uw auto afkeuren. U krijgt dan twee maanden de tijd om de gebreken te laten herstellen. Binnen die periode mag de auto wel op de openbare weg worden geparkeerd, maar u mag alleen met de auto rijden op weg naar uw garage. Om dergelijk ongemak te voorkomen, kunt u uw auto al vanaf 2 maanden vóór de vervaldatum APK laten keuren.

Direct repareren of vervangen? 

Prettig voor u: bij Autobedrijf B&K kunt u een eventueel defect direct laten repareren en versleten onderdelen laten vervangen. Hiervoor nemen wij altijd eerst contact met u op en bieden u een heldere offerte. Mocht een onderdeel onverhoopt niet op voorraad zijn, dan hebben wij dit binnen kortste keren in huis dankzij de uitstekende onderdelenvoorziening. 

RDW erkend en thuis in alle merken  

Autobedrijf B&K is een door de RDW erkend keurstation. Wij hebben de kennis, apparatuur en vakbekwaamheid in huis voor alle merken en modellen. Of u nu een benzineauto of een diesel rijdt, een volledig elektrische auto (EV) of een hybride, bij ons is uw auto in deskundige handen. Wij beschikken over alle benodigde technische documentatie, specialistische diagnose- en meetapparatuur en gereedschappen, eersteklas vervangingsonderdelen en – niet in de laatste plaats –  gedreven, uitstekend opgeleide vakmensen.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over APK en onderhoud?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.