Bandenservice

Van zomerbanden naar winterbanden en andersom

Het Nederlandse klimaat wordt steeds grilliger. Zo heb je een zachte winter en zo valt er op 1 april nog sneeuw. Voor zakelijke en leaserijders zijn winterbanden altijd al heel gewoon geweest, maar ook steeds meer privérijders kiezen voor het wisselen van de banden. Dit voor extra veiligheid tijdens de maanden met veel regen-, sneeuw- en hagelbuien.

Winterbanden hebben een grof profiel en zijn voorzien van extra kanaaltjes, waardoor winterse neerslag beter wordt afgevoerd. De zachtere rubbersamenstelling zorgt voor meer grip op natte, koude wegen. Daarom is het ook niet verstandig om er na de winter op te blijven doorrijden. Winterbanden slijten dan sneller en de remweg op een droge weg is veelal langer, dan die van zomerbanden.

Elk seizoen veilig de weg op

Bijkomend voordeel van een bandenwissel is dan ook dat u twee keer zolang met uw  zomerbanden doet, want die liggen in de winter opgeslagen. Dat kan thuis in de schuur of berging, maar ook bij ons in de winteropslag, met onze bandenservice. De wielen die niet worden gebruikt slaan we dan desgewenst netjes op, zodat pekel en vocht geen vat krijgen op uw mooie lichtmetalen velgen.

Met twee garagebezoekjes per jaar, één in de herfst en één in het voorjaar, zitten altijd de juiste banden onder uw auto. Bij elke bandenwissel controleren wij ook de bandenspanning, de uitlijning en de remmen. Zo gaat u altijd met een veilig gevoel het nieuwe seizoen in.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Bandenservice?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.