Bougies

Bezinemotoren starten met behulp van bougies

Een auto met benzinemotor heeft bougies. Deze bougies zitten in het motorblok en geven een vonk af. Het samengeperste brandstof-luchtmengsel dat in de cilinders is gezogen, kan zo via een gecontroleerde explosie ontbranden. Dat zet de zuigers en daarmee de krukas in beweging. Het soepel starten en ronddraaien van de motor begint dus met de vonk van een bougie.

Het moment waarop de bougie vonkt, wordt bepaald door de ontstekingstiming van de auto. Tegenwoordig heeft elke moderne benzineauto een elektronische ontsteking. Die werkt heel nauwkeurig, waardoor autofabrikanten die ontsteking dus heel precies kunnen instellen, voor optimale motorprestaties.

Optimale motorwerking

In de fabriek is daarom ook een bepaald type bougies gebruikt voor uw auto en die zijn afgestemd op de optimale motorwerking. Bij defect en noodzakelijke vervanging is het dus verstandig gelijkwaardige bougies te gebruiken. 

Het bougietype heeft ook invloed op het brandstofverbruik en met de huidige brandstofprijzen wilt u natuurlijk niet onbewust voor de verkeerde bougies kiezen. Autobedrijf B&K kan u adviseren over welke bougies passen bij uw auto en deze voor u vervangen.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Bougies?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.