Kleine of grote onderhoudsbeurt

Zekerheid in mobiliteit

Een grote of kleine beurt hoort bij elke auto. Dit is niet alleen belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van medeweggebruikers én om de technische staat optimaal te houden van uw auto.

De soort onderhoudsbeurt, klein of groot, is afhankelijk van een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld de kilometerstand of tijdsduur die staat omschreven in het onderhoudsboekje en/of instructieboekje van uw auto. Volgens de hierin beschreven onderhoudsintervallen vinden de kleine en grote onderhoudsbeurt meestal om en om plaats.

Het verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt

Het grootste verschil is eigenlijk redelijk logisch. Bij een grote beurt wordt namelijk veel intensiever gekeken naar de auto en worden er meer controles uitgevoerd. Een kleine onderhoudsbeurt kijkt naar minder punten. Daardoor is een kleine beurt een stuk goedkoper dan een grote beurt. Hoewel het niet verplicht is, blijft het toch erg belangrijk zowel de kleine als de grote beurt geregeld te laten uitvoeren.

Door de onderdelen van de auto te onderhouden, voorkomt u niet alleen slijtage, maar ook plotselinge, onvoorziene, hoge kosten. Een regelmatige grote of kleine beurt bespaart u vaak dit soort onaangename verrassingen.

Hoe zit het dan bij hybride en elektrische auto’s?

Bij elektrische voertuigen zijn de grote en kleine onderhoudsbeurten wel anders dan bij traditionele auto’s, maar het is wel nodig voor de vloeistoffen e.d. Voor hybride auto’s gelden dezelfde onderhoudsbeurten als bij de traditionele auto’s aangezien deze auto’s een verbrandingsmotor hebben.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Kleine of grote onderhoudsbeurt?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.