Olie verversen

Motorolie moet goed kunnen vloeien

Hoe jong of oud de auto ook is, de motorolie heeft een belangrijke taak. Elke automotor, benzine en diesel, loopt de meeste risico’s bij een koude start. Om slijtage aan draaiende en bewegende delen te voorkomen, is het zaak dat de motorolie zo snel mogelijk deze componenten in de motor bereikt.

Dit betekent dat de olie ‘dun’ genoeg moet zijn om bij lage temperaturen goed te vloeien en ‘stabiel’ genoeg om ook bij zeer hoge temperaturen optimaal te blijven smeren. Deze eigenschappen noemen we de ‘viscositeit’ van de motorolie.

Ook de oliefilter speelt een belangrijke rol

Hoe vaak u olie moet verversen hangt af van het type auto en de hoeveelheid kilometers die u rijdt. Ons advies is dit na iedere 15.000 tot 20.000 kilometers te doen. Als u niet zo veel rijdt, doe het dan gemiddeld 1x per jaar. Vervang dan ook gelijk het oliefilter.

Als de motorolie niet op tijd wordt ververst en de oliefilter niet wordt vervangen, kunnen er oliekanalen dicht slibben. De oliefilter zal na verloop van tijd dicht gaan zitten en dus niet meer het vuil uit de olie kunnen filteren.

Regelmatig olie verversen is essentieel voor het onderhoud van uw auto. Met een goede smering blijft de motor in topconditie en het verlengt bovendien de levensduur van uw auto. Bij olie verversen is het erg belangrijk dat u motorolie gebruikt die het beste past bij uw auto. We gaan hier uit van de voorgeschreven specificatie van de fabrikant.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Olie verversen?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.