Remmenservice

Een kwart van alle auto’s rijdt rond met slechte remmen

Remmen zijn één van de belangrijkste onderdelen van de auto, maar ze slijten wel. Realiseert u zich eens hoe vaak u tijdens een autorit remt, dan snapt u dat de remmen ook niet zomaar ineens zijn versleten: de slijtage vindt geleidelijk plaats, elke dag opnieuw.

Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodig dure reparaties en is bovendien levensgevaarlijk. Uit onderzoek blijkt helaas dat een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. 

Op tijd de remblokken/remschijven vervangen geeft veiligheid, zekerheid en voorkomt dure reparaties. Ook een remklauw kan wel eens aan vervanging toe zijn, net als de remvloeistof, die spelen een cruciale rol in het remsysteem. De remvloeistof zorgt ervoor dat de remmen van de auto daadwerkelijk remmen, zodra het rempedaal wordt ingetrapt. Dit komt door de samenstelling van remvloeistof; deze is niet samendrukbaar. Remvloeistof trekt vocht aan en moet daarom om de 2 jaar ververst worden.

Laat uw remmen regelmatig controleren

Een goed moment om de remmen controle is tijdens de jaarlijkse beurt, maar dit gebeurt ook als de auto voor de APK keuring komt. Indien u voelt dat de auto niet goed remt of een vreemd geluid maakt als u remt, laat uw remmen dan zeker controleren. Met onze remmenservice bij Autobedrijf B&K kunt u met een gerust hart veilig de weg op.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Remmenservice?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.