Remvloeistof

Zonder remvloeistof kunt u niet remmen

Remvloeistof wordt toegepast in hydraulische remsystemen, onder andere bij auto’s. De kracht van het indrukken van het rempedaal wordt via de remvloeistof aan de remmen doorgegeven. Hierdoor gaan de wielen langzamer draaien of komen tot stilstand. Dit werkt doordat de vloeistof niet samendrukbaar is. Zonder remvloeistof of een goede werking hiervan zal een auto niet of amper kunnen afremmen. Kortom: Zonder een goed werkend remsysteem is uw eigen veiligheid, en die van andere weggebruikers, niet gegarandeerd.

Remvloeistof is hygroscopisch

Het is van groot belang dat wij in de garage de remvloeistof van uw auto regelmatig checken en op tijd vervangen, want remvloeistof is hygroscopisch. Ofwel, het neemt water op uit de buitenlucht, waardoor het kookpunt van de vloeistof verlaagd wordt. Hierdoor kunnen dan dampbellen van lucht ontstaan. Lucht in het remsysteem kan ervoor zorgen dat de auto niet meer goed of zelfs helemaal niet meer afremt. We adviseren de remvloeistof om de 2 jaar te verversen om dit te voorkomen.

Verder kan de remvloeistof vervuild raken, waardoor deze zwart of grijs kleurt. Ook vervuilde remvloeistof verslechtert de werking van de remmen. In deze gevallen moeten de remvloeistof zo snel mogelijk vervangen worden.

Het kan ook zijn dat u niet genoeg remvloeistof meer heeft. Dat kunt u zelf eenvoudig zien door simpelweg het reservoir onder de motorkap te controleren. In dat geval moet het zo snel als mogelijk worden bijgevuld.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Remvloeistof?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.