Ruitenwissers

Goed zicht op de weg is essentieel

Slecht zicht door vieze of natte ruiten kunt u niet gebruiken. Hiervoor zijn de ruitenwissers uitgevonden.

Uw ruitenwissers zijn regelmatig aan vervanging toe. Er komen scheuren in de rubberstrip of laten de ruitenwisserbladen strepen achter. In de dagelijkse praktijk treuzelen we toch vaak en vervangen we ze -nog- niet, maar dat kan een keer gevaarlijk worden. Het onvoldoende zicht zorgt voor onvoldoende verkeersveiligheid op de weg.

Controleren en vervangen

Komt uw auto bij ons voor een beurt, dan checken we de ruitenwissers altijd. Zowel voor én achter als uw auto deze heeft. U wilt niet alleen voor u zien wat er gebeurd, maar ook zien wat er achter u gebeurt. Als het écht nodig is, vervangen we de ruitenwisserbladen.

Een ruitenwisser waarbij bijvoorbeeld het blad losgescheurd is, is een duidelijke afkeur bij de APK-keuring. Ook een niet goed functionerende ruitenwisser installatie is reden voor afkeur. Hierbij moet je denken aan een niet werkende ruitensproeier.

Naast de ruitenwisserbladen zijn ook de ruitenwissermotor én de sproeigaatjes voor de ruitenwisservloeistof belangrijk. Bij een beurt vullen wij de vloeistof altijd gelijk aan en we checken ook de sproeiers. De motor moet voor de APK werken in minimaal één stand. Werkt een stand niet meer, dan repareren we dat desgewenst.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Ruitenwissers?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.