Uitlijnen

Uw auto uitlijnen bespaart u veel geld

De auto uitlijnen is erg belangrijk voor de wegligging, het brandstofverbruik en de slijtage van de autobanden. Banden die niet correct uitgelijnd zijn, zijn daardoor een onnodige kostenpost en bovendien ook onveilig. De auto uitlijnen is belangrijk om dure reparaties te voorkomen.

U kunt de uitlijning van uw auto het best laten controleren wanneer u tijdens het rijden merkt dat het sturen te licht of juist te zwaar gaat, de auto scheef trekt of wanneer u teveel brandstof verbruikt. Als richtlijn houden we hierbij aan dat u dit het best jaarlijks of elke 20.000 kilometer kunt laten controleren. Daarnaast kan de uitlijning scheef gaan wanneer u bijvoorbeeld een stoeprand hebt geraakt. Bij twijfel altijd even laten controleren!

Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld.

Honderd procent

Wij kijken als monteurs met een geoefend oog naar uw auto. Onregelmatige slijtage aan de banden kan een indicatie zijn dat de uitlijning van de auto niet meer honderd procent is.

Algemene stelregel is dat als de banden goed op spanning zijn en de wielen recht staan, het stuurwiel goed gecentreerd moet zijn. Wijkt het af naar links of naar rechts, dan is uitlijnen vaak noodzakelijk.

Klanten praten weleens over ‘uitlijnen’ als ze balanceren bedoelen. Dat is echter het wegnemen van onbalans per wiel, door het aanbrengen van loden gewichtjes op de velg. Dit is nodig wanneer de onbalans zich uit in onaangename trillingen in het stuur.

Dit artikel delen:

Heeft u een vraag over Uitlijnen?

Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. Plan een afspraak. We leggen u graag uit wat we op dit gebied van voor u kunnen betekenen.

Heeft u een andere onderhoudsvraag? Ook dan helpen we u natuurlijk graag! Klik hier voor een overzicht van onze overige diensten.

 
 

 

 

Bram Sonneveld en Kees Pak Autobedrijf BK Moerkapelle

Altijd zekerheid vooraf!

Autobedrijf B&K B.V. is een universele en ultra moderne automotive partner voor particulieren en MKB bedrijven in het centrum van het Groene Hart.